Judecătorii și grefierii din toată țara și-au suspendat activitatea pe perioadă nedeterminată

Social

Judecătorii și grefierii din toată țara sunt nemulțumiți de intenția aleșilor de a elimina pensiile de serviciu. Și susțin că este o formă de compensație pentru toate restricțiile la care sunt supuși în anii de muncă în magistratură. Inițiatorii, aleșii PSD, dar și Guvernul, nu dau semn de răzgândire.

În cele mai multe instanțe din țară, judecătorii au intrat în săli, dar nu au luat în discuție nicio cauză, cu excepția celor care vizau măsuri preventive. Au anunțat că vor amâna dosarele până când Guvernul le va garanta că nu se atinge de pensiile lor de serviciu.

Pe 28 ianuarie, parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară pentru a dezbate proiectul PSD privind abrogarea acestor pensii. Dacă va trece în forma actuală, magistrații vor cere să li se facă dreptate la CCR.

Însă până atunci, activitatea în aproape toate instanțele din țară nu va fi reluată, amenință judecătorii și grefierii.

Pensiile de serviciu ale magistraților reprezintă 80% din ultimul salariu aflat în plată și despre care ei spun că este un drept pe care îl au din 1992 și de care se bucură toți judecătorii din Uniunea Europeană și nu numai ei.

Direct afectați au fost avocații și părțile din dosarele care au fost amânate.

Nemulțumirile magistraților și grefierilor din toată țara nu au schimbat însă opinia guvernului.

Luna trecută, din bugetul de stat au fost plătite aproximativ 4000 de pensii de serviciu. Media este de aproape 19 mii de lei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.