Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri, în prima ședință oficială a guvernului său, că i-a convocat miercuri pe reprezentanții instituțiilor responsabile cu organizarea alegerilor, iar joi se va întruni comandamentul de iarnă în vederea pregătirii infrastructurii de transport. Orban a arătat că acestea sunt prioritățile Executivului.
„Trebuie să știți foarte clar că avem câteva priorități, în primul rând, organizarea alegerilor. Am lua decizia de a convoca în seara asta toate instituțiile, toate entitățile responsabile pentru organizarea alegerilor, pentru a vedea clar situația la zi și pentru a putea lua măsurile care se impun pentru a asigura alegeri libere, corecte, care să se desfășoare în cele mai bune condiții și să permită exercitarea dreptului de vot pentru fiecare român”, a declarat la începutul ședinței de guvern premierul Ludovic Orban.
Premierul a anunțat pentru joi întrunirea comandamentului de iarnă: ”În cursul zilei de mâine, va trebui să convocăm comandamentul de iarnă, pentru a vedea clar care este situația, atât în domeniul energiei, cât și în domeniul pregătirii infrastructurii de transport pentru iarnă.”
La ședința de Guvern de miercuri, la care participă și președintele Klaus Iohannis, se discută și problema desemnării comisarului european.
În prima ședință a executivului, premierul Orban l-a desemnat pe Antonel Tănase în funcția de secretar general al Guvernului și pe Ionel Dancă în funcția de șeful al Cancelariei.
”Vă anunț că am luat decizia de a îl desemna în funcția de secretar general al Guvernului pe domnul Antonel Tănase. De asemenea, de a-l numi în funcția de șef al Cancelariei pe domnul Ionel Dancă. Funcționarea guvernului depinde în mare măsură de buna intrare în activitate a acestor doi conducători de la nivelul Secretariatului General al Guvernului”, a afirmat premierul.
Premierul a anunțat că există probleme cu bugetele, arătând că guvernul Dăncilă a lăsat în urmă restanțe de 5 miliarde de lei la plățile către primari pentru proiectele finanțate de guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL): ”Am primit semnale de la autorități locale că le lipsesc resursele pentru a efectua toate plățile. Sunt foarte multe restanțe pe PNDL – plăți neonorate de 5 miliarde de lei. Rambursările de TVA – e inacceptabil ca firmele private să fie puse în dificultate prin nerambursare.”
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.