Deputat PSD Ciprian – Constantin Şerban

Politic

În declaraţia sa politică ,,Tema de anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii, 21 septembrie, pune accentul pe „Acţiuni climatice pentru pace”, ceea ce reflectă strânsa interdependenţă dintre acţiunile umane şi mediu pentru securitate şi stabilitate mondială”, deputatul nemţean Ciprian-Constantin Şerban transmite următorul mesaj:

„De-a lungul istoriei cele mai favorabile perioade pentru dezvoltarea societăţii au fost cele caracterizate de pace, spre deosebire de cele dominate de conflicte şi confruntări militare în care pagubele umane şi materiale au împiedicat îndreptarea către o etapă superioară de dezvoltare. Aşa cum Papa Francisc I proclama la începutul anului 2019 că „politica bună este în slujba păcii”, aşa trebuie ca fiecare dintre noi să-şi însuşească obligaţia morală de a duce pace la nivelul familiei şi comunităţilor, pentru ca această ordine să se răspândească mai apoi şi la nivelul macro-social, şi dincolo de acesta, la nivel mondial”.

Ciprian – Constantin Şerban menţionează în continuare: ,,Pledoariile pentru pace au constituit surse de stabilitate în toate vremurile şi pentru că peste trei zile, mai exact pe 21 septembrie, sărbătorim Ziua Internaţională a Păcii, adoptată printr-o rezoluţie emisă de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1981, trebuie să aplicăm acest principiu cu atât mai mult cu cât societatea românească a fost şi este prin pseudo-reacţii ale unora sau altora destabilizată în ceea ce priveşte caracterul paşnic pe care o societate dezvoltată şi civilizată trebuie să îl aibă. În această zi, la sediul Naţiunilor Unite se aude clopotul păcii pentru a ne reaminti tuturor, dar mai ales liderilor mondiali care au o implicare directă şi o obligaţie morală de a restaura pacea mondială ori de câte ori aceasta este pusă în pericol. Fiecare stat şi fiecare comunitate are datoria morală de a contribui la oprirea oricărui tip de conflict, cu atât mai mult a conflictelor armate şi a violenţei. Europa a fost şi ea în ultimii ani confruntată cu acţiuni izolate de tensiune, cu atacuri asupra grupurilor de turişti sau simpli cetăţeni în diverse oraşe renumite. Trebuie să fim conştienţi că securitatea europeană este un aspect esenţial pentru ca fiecare cetăţean să se poată bucura de o viaţă liniştită, de o carieră şi de ceea ce societatea îi oferă. Europa este preocupată de aceste aspecte interne, dar ea trebuie să se poziţioneze şi la nivel global, iar faptul că încă din 2017 poziţia sa a devenit mai clară este de bun augur pentru securitatea mondială. La 7 decembrie 2017, Consiliul a realizat câteva îmbunătăţiri ale instrumentului de asistenţă al Uniunii Europene, adoptând un regulament de îmbunătăţire a instrumentul UE care contribuie la stabilitate şi pace (IcSP), ceea ce presupune că sprijină sectorul securităţii şi în cazuri de urgenţă şi forţele armate prin: sprijin financiar pentru sporirea competenţelor armatei de a efectua sarcini legate de dezvoltare şi securitate umană (reconstrucţia şi reabilitarea infrastructurii civile, protecţie civilă etc); furnizare de echipamente şi infrastructură pentru armată în domeniul IT, al transporturilor, al comunicaţiilor, al infrastructurii de alimentare cu apă şi al salubrizării; formare, mentorat şi consiliere”.

Ciprian – Constantin Şerban conchide: ,,Şi pentru că pacea mondială înseamnă şi evitarea exceselor asupra mediului înconjurător, tema din acest an cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii este „Acţiuni climatice pentru pace”, aducând cu sine un mesaj clar că modificările globale ale climei reprezintă o urgenţă şi pun în pericol securitatea şi stabilitatea mondială. Economia mondială trebuie să fie din ce în ce mai conştientă de ecologie şi de importanţa fundamentală a mediului în echilibrul armoniei umane. Sâmbătă, 21 septembrie, de Ziua Internaţională a Păcii, mesajul de pace trebuie să îl ducem fiecare în parte, un mesaj al echilibrului şi al conştienţei faţă de problemele societăţii şi ale mediului”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.