Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, a declarat ca în spatele refuzului de a fi acceptați în Schengen s-ar afla influențele rusești din Austria și Ungaria

Politic

România, alături de alte state, ar trebuie să între cât mai repede în programul Visa Waiver, consideră fostul ambasador al SUA în România.

Invitat la Tema Zilei, de pe TVR Info, Adrian Zuckerman a declarat că țară noastră ar trebui să aibă curajul de a lupta pentru acceptarea și în spațiul Schengen.

Fostul diplomat susține că poziția autorităților de la Viena este nejustificată, iar în spatele refuzului s-ar afla influențele rusești din Austria și Ungaria.

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România: Cred că Visa Waiver trebuie făcută pentru România, și, cel mai important, cât mai repede și mai bine.

Cred austriecii, ungurii, olandezii trebuie să aibă rușine că blochează România să intre în Schengen. Este un amestec de protecționisn al industriei agriculturii, al portului din Olanda, o influență rusă în Ungaria și Austria care îi face să blocheze. (…)

Motivele spuse de ministrul de Interne al Austriei că sunt sindicate de trafic de persoane în România este de necrezut. Cele mai mari astfel de sindicate sunt în Olanda, Franța și Europa de Vest.

Este rușine și România trebuie să aibă curaj să nu mai accepte această neacceptare în Schengen.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .