Ajutoare de urgență de peste 470.000 lei pentru 146 familii și persoane singure, aprobate de Guvern

Economic Social

Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgență în valoare de 470.800 lei pentru 146 de familii și persoane singure aflate în situaţii critice. Decizia a fost luată în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială.

Documentul aprobat astăzi stabilește că 104.500 lei ajung la 21 familii și persoane singure din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Dolj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Sălaj, Teleorman și municipiul București, care se află în situații de necesitate cauzate de incendii.

Totodată, 366.300 lei vor fi acordați pentru 125 familii și persoane singure din județele Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și municipiul București care au probleme grave de sănătate sau se află în situații deosebite care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv vor fi suportate din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.