Autoritatea pentru Digitalizarea României: Peste 700.000 de utilizatori s-au înscris în platforma Ghişeul.ro

Social

Autoritatea pentru Digitalizarea României informează că, până în prezent, peste 700.000 de utilizatori s-au înscris în platforma Ghişeul.ro.

Utilizatorul cu numărul 700.000 este o persoană fizică din Timişoara care şi-a achitat taxele locale prin intermediul platformei, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

De la începutul anului, peste 207.000 de utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro, cel mai mare număr de la lansarea acestui serviciu, în 2011.

„Totodată, începând cu luna ianuarie a acestui an, prin intermediul platformei s-au făcut 679.587 plăţi, în condiţiile în care pe tot parcursul anului 2019 a fost realizat un total de 484.824 plăţi. În perioada ianuarie – august 2020, numărul total al încasărilor a depăşit 317 milioane de lei, dublu faţă de totalul încasărilor din anul 2019. Peste 50 de noi tipuri de plăţi au fost adăugate recent, ca urmare a interconectării cu Spaţiul Privat Virtual administrat de ANAF şi prin adăugarea posibilităţii de a achita noi servicii publice precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea. În curând, vor putea fi achitate şi contravaloarea paşapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere”, precizează sursa citată.

Autoritatea pentru Digitalizarea României încurajează cetăţenii să utilizeze mijloacele online de plată, eliminând astfel riscurile sanitare asociate pandemiei de COVID-19.

Ghişeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO – Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.