„Carpathian Pumas” îşi începe misiunile în teatrul de operaţii Mali

Social

Ceremonia transferului de autoritate a Detaşamentului din Forţele Aeriene Române „Carpathian Pumas”, de la Comandamentul Forţelor Întrunite al MApN către Organizaţia Naţiunilor Unite, a avut loc marţi, 15 octombrie, la Gao, în Republica Mali. Astfel, militarii români vor începe, de astăzi, misiunile în cadrul operaţiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali – MINUSMA.

„Carpathian Pumas” au preluat, cu această ocazie, responsabilităţile de la colegii din Canada, iar comandantul Detaşamentului de 4 elicoptere de transport dislocabil, comandorul Ioan Mischie, a semnat certificatul care reglementează luarea în primire a responsabilităţii segmentului de misiune de la partenerii canadieni.

În cadrul ceremoniei, desfăşurată în prezenţa comandantului misiunii MINUSMA, generalul-locotenent Dr. Dennis T. Gyllenspore, ai reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ai Canadei, a fost coborât drapelul Canadei şi arborat cel al României, iar două elicoptere IAR-330 Puma L-RM au executat o trecere la verticală.

Cei aproximativ 120 de militari (piloţi, personal tehnic şi medical) ai detaşamentului vor executa, la solicitarea Organizaţiei Naţiunilor Unite, misiuni de evacuare medicală – MEDEVAC, misiuni de căutare-salvare – CASEVAC, transport trupe şi materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană şi misiuni de observare în sprijinul ONU.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.