”Ceea ce s-a întâmplat în azilele groazei reprezintă o rușine națională” Klaus Iohannis

Politic

”Ceea ce s-a întâmplat în azilele groazei reprezintă o rușine națională, iar măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină.

Sunt foarte mulți vinovați în acest caz, unii direct, cei care i-au supus la rele tratamente pe bătrânii care acolo și-au căutat liniștea și un tratament uman.

Aceste persoane trebuie identificate și sancționate conform legii. Dar mai sunt și alții, fiindcă vinovați sunt toți cei care au știut și n-au făcut nimic, n-au sesizat, n-au intervenit.

Avem o puzderie de agenții și instituții cu atribuții de control, doar că ne întrebăm ce au verificat, că sesizări au fost, măsuri se pare că nu.

Este necesar să fie identificați toți vinovații, indiferent dacă vorbim despre o culpă în exercițiul funcției sau una politică sau morală. Și până când nu vor fi trași la răspundere toți cei care au permis astfel de abuzuri în România, lucrurile nu vor putea fi îmbunătățite.

Cei care pot să ia măsuri politice sper să aibă curajul să o facă.

Un politician într-o poziție înaltă nu trebuie să meargă să verifice dacă se dau medicamente sau mâncare, trebuie să verifice ca sistemul de care răspunde să dea rezultatele așteptate de cetățeni.” Klaus Iohannis, Președintele României

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .