Ciolacu: Guvernul tocmai a anunţat că firmele din industria turismului sunt de mâna a doua şi nu merită salvate

Politic

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că Guvernul PNL tocmai a anunţat că industria turismului „merită să moară pentru că nu reprezintă mare lucru în PIB”.

„PNL – groparul firmelor româneşti! Să spui că industria turismului merită să moară pentru că nu reprezintă mare lucru în PIB este o dovadă clară de iresponsabilitate economică. Şi de prostie. Astăzi, în industria HORECA sunt peste 110 mii de locuri de muncă distruse şi mii de firme închise. Guvernul PNL tocmai i-a anunţat că sunt firme de mâna a doua şi de aceea nu merită salvate! După şase luni de când este premier, Ludovic Orban ar fi trebuit să ştie deja că orice leu care îţi vine la buget şi orice antreprenor, oricât de mic, sunt extrem de importanţi! Cu atât mai mult când, în curând, îţi va exploda în faţă o gravă criză economică”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că industria turismului a fost prima afectată de criza economică.

„Aceşti oameni au cerut măsuri reale de sprijin din partea guvernanţilor nu ca să se îmbogăţească, ci ca să supravieţuiască. În schimb, de o lună şi jumătate au tot fost pasaţi până când li s-a spus să nu mai insiste, că şi aşa sunt degeaba în economie. Doar câteva procente în PIB. Un fleac! Să se apuce de altceva! PSD a avut un Minister al Turismului pe care PNL l-a desfiinţat. În guvernarea PSD am introdus voucherele de vacanţă şi schemele de ajutor care au reprezentat o mare gură de oxigen pentru industria turismului. PSD a stimulat turismul naţional şi a creat toate premisele ca să aducem mai mulţi turişti din străinătate. PNL îngroapă azi tot! Asta este guvernarea PNL”, a menţionat Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că după data de 15 mai vor fi deschise hotelurile, dar nu şi restaurantele, având în vedere că acestea din urmă prezintă un mare risc epidemiologic. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.