Criză guvernamentală cu negocieri prelungite. Liberalii au pregătit moțiunea de cenzură și caută susținători

Politic

Liberalii au semnat moțiunea de cenzură și au stabilit un calendar de negocieri cu restul opoziției pentru a aduna voturile necesare demiterii guvernului Dăncilă. Un rol cheie îl va avea ProRomânia, de voturile căreia depinde, în bună măsură, trecerea moțiunii. Victor Ponta o așteaptă însă pe Viorica Dăncilă la votul în Parlament, pentru restructurarea cabinetului.

Liberalii au redactat textul moțiunii de cenzură prin care vor să demită guvernul Dăncilă și au întalniri cu partidele de opoziție pentru a stabili strategia de succes. Situația este însă neclară, iar UDMR își cam pierde răbdarea.

Succesul moțiunii depinde, în bună măsură, de voturile parlamentarilor Pro România ai lui Victor Ponta. Fostul prim ministru crede că rezolvarea crizei politice se poate face doar dacă Viorica Dăncilă vine cu restructurarea guvernului în parlament.

Liberalii contează pe sprijinul ALDE, care, spune Călin Popescu Tăriceanu, supraviețuiește încercării PSD de a distruge formațiunea.

Dar în ALDE lucrurile rămân încordate, după ce Viorica Dăncilă l-a propus pe Teodor Meleșcanu ca viitor șef al Senatului din partea PSD. Meleșcanu a găsit soluția prin care să îi împace pe colegii din ALDE: se autosuspendă din partid.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.