Dana Varga, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a demisionat din ALDE. Partidul o sancţionase pentru postarea pe Facebook de fotografii „inadecvate”

Politic

Consilierul de stat cu responsabilități în problematica minorităților, Dana Varga, a demisionat din ALDE, la scurt timp după ce partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu s-a retras de la guvernare. Într-o postare pe Facebook, Varga susține că nu poate continua politica „fără demnitate, fără principii adevărate, fără implicare continuă, fără comunicare şi, în niciun caz, cu prejudecăți din partea unor colegi.”

Dana Varga a anunţat că demisionează din ALDE, fiind nemulțumită de comunicarea cu partidul și de ultimele decizii ale ALDE privind ieșirea de la guvernare și susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale.

„Ultimele decizii ale ALDE: de a ieşi de la guvernare şi de a susţine un candidat independent, care o să facă politică într-un rol de ‘comedie’, sunt lucruri greu de înţeles, nu numai pentru mine, ci pentru un întreg electorat”, a postat pe Facebook proaspătul demisionar ALDE, Dana Varga.

Într-un comunicat remis presei, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor face următoarele precizări cu privire la situaţia d-nei Dana Varga:

Imediat după ce, pe data de 5 august, dna Dana Varga a distribuit pe contul său de Facebook un colaj de fotografii inadecvate, s-a hotărât sancţionarea ei în forurile statutare ale ALDE. În acelaşi timp, conducerea ALDE a cerut premierului Viorica Dăncilă să o demită din funcţia de consilier pe dna Dana Varga. Premierul Viorica Dăncilă a ales să nu dea curs solicitării ALDE până în prezent„, se arată în comunicatul ALDE.

Dana Varga a distribuit pe Facebook imagini cu președintele Klaus Iohannis în care era comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.