Dăncilă critică declaraţiile legate de creşterea vârstei de pensionare: Guvernul îşi arată dispreţul faţă de vârstnici

Politic

Fostul premier Viorica Dăncilă critică declaraţiile vicepremierului Raluca Turcan şi ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, legate de creşterea vârstei de pensionare, catalogându-le drept ”aberante”.

”Declaraţiile Ralucăi Turcan şi ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur şi simplu aberante, în condiţiile în care speranţa de viaţă în România este de 75 de ani. Guvernul îşi mai arată o dată uriaşul dispreţ pe care îl poartă vârstnicilor şi pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viaţă liniştită şi la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă”, a scris joi Viorica Dăncilă pe Facebook.

Ea îi transmite ministrului Muncii că pensia este un drept, nu o pomană.

”Doamna ministru, nu puteţi forţa oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiţi pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru! Aţi arătat încă o dată că nu cunoaşteţi realităţile din societatea românească şi că nu vă pasă câtuşi de puţin de oameni!”, a spus Dăncilă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.