Darius Vâlcov și-ar fi plagiat teza de doctorat în finanțe. Rectorul ASE propune retragerea titlului

Social

Darius Vâlcov și-ar fi plagiat aproape un sfert din teza de doctorat în finanțe, a decis Comisia de Etică și Deontologie Profesională a Academiei de Studii Economice. Rectorul ASE, Nicolae Istudor a declarat, luni, pentru Mediafax, că propune retragerea titlului de doctor al fostului ministru.

Comisia de Etică și Deontologie Profesională (CEDP) a Academiei de Studii Economice București (ASE) a analizat sesizarea de suspiciune de plagiat pentru teza de doctorat a lui Darius Vâlcov.

„A fost constituită o comisie tehnică, a analizat, a terminat raportul și l-a trimis la Minister. Propunerea ASE este de retragere a titlului”, a declarat, luni, rectorul ASE, Nicolae Istudor.

Concluzia, potrivit raportului, a fost că teza cuprinde o proporție ridicată de preluări de fragmente de text aparținând altor autori, „de cele mai multe ori cu reformulări relativ minore (inversiuni de cuvinte, utilizări ale unor sinonime, trunchieri ale unor fraze, adăugiri de cuvinte)”.

„Conform analiziei Comisiei Tehnice nominalizate de către Școala doctorală a ASE București, din cele 212 pagini de conținut ale lucrării (exclusiv referințele bibliografice), respectiv din cele 100 de pagini indicate în sesizare și supuse analizei, 86,54 de pagini – echivalente au fost identificate ca preluări. Din aceste 86,54 pagini: 17,4 pagini au indicată sursa în paranteză sau ca notă de subsol; 19,42 paginiau indicată sursa prin includerea lucrării în bibliografia de la finalul tezei de doctorat; 49,72 pagini preluate (23,45 din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72 de pagini din cele 100 de pagini supuse analizei) nu au sursa indicată în niciun fel, ceea ce este interpretat ca ascundere a originii reale, însuțire a contribuțiilor unor terți și prezentare a acestora drept contribuții proprii, originale (capitolele II, III și, îndeosebi VI)”, arată rezultatul analizei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.