Despescu (MAI): Activitatea operatorilor economici va fi suspendată dacă nu respectă măsurile de protecţie împotriva noului coronavirus

Social

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a avertizat vineri că va fi suspendată activitatea operatorilor economici care nu respectă măsurile de protecţie împotriva noului coronavirus.

„Cu siguranţă, acolo unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv măsuri de suspendare a activităţii unor operatori economici”, a spus Despescu într-o conferinţă de presă organizată la Guvern.

Potrivit acestuia, vor fi organizate acţiuni cu forţe mărite, inclusiv detaşate din ţară şi din Inspectoratul General al Poliţiei Române, din Jandarmeria Română şi din alte instituţii cu atribuţii în domeniu.

El a explicat că printre măsurile stabilite se numără suplimentarea efectivelor şi forţelor care acţionează în teren pentru verificare respectării regulilor de protecţie sanitară, organizarea unor grupe de coordonare operativă la nivelul Capitalei şi în judeţe, sub coordonarea prefecţilor, cu scopul de a analiza situaţia operativă şi a direcţiona forţele către zonele de risc identificate.

Altă măsură se referă la organizarea unor echipe mixte de verificare formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, reprezentanţi ai inspectoratelor teritoriale de muncă şi direcţiilor sanitar veterinare, dar şi reprezentanţi de la protecţia consumatorului.

El a mai spus că aceste acţiuni vizează: zone aglomerate, centre comerciale, transport de persoane, pieţe, atât în zona urbană, dar şi în zona rurală.

„Acţionăm cu prioritate pe litoralul Mării Negre, în zonele turistice, în zonele de munte şi vom aloca suficiente resurse astfel încât să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună, respectiv zona sfârşitului de săptămână, unde foarte mulţi cetăţeni sunt prezenţi în spaţiile publice”, a afirmat secretarul de stat în MAI.

Va fi înfiinţată o linie telefonică TELVERDE, la care cetăţenii să poată sesiza neregulile.

„Nu ne dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vor fi luate măsuri ferme”, a subliniat Bogdan Despescu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.