Eforturi pe șantierele stadioanelor pentru EURO 2020. Ludovic Orban: „Trebuie să ne asigurăm că toate lucrările care au demarat se vor derula în conformitate cu programul de lucru”

Politic Social

Reacție dură a premierului după ce a mers să vadă de la fața locului în ce stadii sunt arenele din Capitală care ar trebui să fie gata anul viitor, când Bucureștiul găzduiește meciuri ale Campionatului European de Fotbal. Ludovic Orban susține că ani de zile nu s-a făcut nimic, iar acum se depun eforturi ca măcar în cazul stadioanelor din Ghencea și de la Arcul de Triumf totul să fie finalizat până la primul fluier.

„În afara stadioanelor, mai avem angajamente care sunt legate de finalizarea Aeroportului Băneasa. Calea ferată se confruntă cu un posibil blocaj datorat unui acțiuni în instanță. Sperăm să deblocăm”, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Trebuie să ne asigurăm că toate lucrările care au demarat se vor derula în conformitate cu programul de lucru și cel puțin acele lucrări care pot fi finalizate să fie finalizate”, a mai adăugat Orban.

Gheorghe Popescu: „Va fi foarte bine să terminăm stadioanele. Cel puţin Ghencea, pentru că pe el l-am introdus în planurile de antrenament pentru EURO 2020 în acest an. Dacă va fi gata şi Arcul de Triumf, îl vom introduce şi pe el. Stadionul Rapid îl vom termina undeva în luna octombrie, dar el nu e dat ca bază de antrenament pentru EURO. În momentul de faţă, pentru antrenamente ne bazăm pe Stadionul Steaua 100% şi pe Arcul de Triumf, dar pe acesta din urmă încă nu l-am introdus în plan. Ceea ce e important este că UEFA nu se uită neapărat cu ochi critici la construcţia stadioanelor, ci se uită la cele 12 garanţii guvernamentale pe care România şi le-a asumat în dosarul de candidatură. Iar aceste garanţii guvernamentale sunt realizate acum în proporţie de 95%. Deci EURO 2020 se va realiza în condiţii excelente pentru că ceea ce mai avem de făcut nu pune în pericol organizarea competiţiei”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.