Ghid de amenajare a dormitorului – dulapuri încăpătoare

Divertisment

Amenajarea unui dormitor mic poate alunga somnul de pe gene. De aceea am decis să te ajutăm să îți amenajezi dormitorul, sugerând ce mobilă se pretează cel mai bine într-o încăpere mică și adeseori multifuncțională.

Unora proiectarea și amenajarea interiorului le vine cu ușurință. Altora la provoacă însă o multitudine de probleme, mai ales cu alegerea mobilei corespunzătoare sau a accesoriilor. Dificultatea în timpul luării deciziei corespunzătoare, alegerea culorilor sau spațiul insuficient sunt principalele probleme, cu care ne confruntăm.

Amenajarea unui dormitor mic poate alunga somnul de pe gene. De aceea am decis să te ajutăm să îți amenajezi dormitorul, sugerând ce mobilă se pretează cel mai bine într-o încăpere mică și adeseori multifuncțională.

Trebuie să reținem că tocmai în dormitor se vor regăsi cele mai multe dintre lucrurile noastre. Începând de la haine, până la accesoriile, care nu au un loc permanent în fiecare zi, până la jucării sau echipamente electronice.

Evident, rolul principal în dormitor îl joacă patul – ales perfect, va asigura relaxarea corespunzătoare, somnul confortabil și energie pe timpul zilei. Pentru a asigura în dormitor un spațiu suplimentar de depozitare, merită să ne decidem asupra modelului patului, care a fost echipat cu sertare suplimentare. De obicei acestea se află chiar sub saltea. Acestea pot fi sertare sau un recipient spațios, care apare când ridicăm stratul superior al patului.

O altă opțiune – bineînțeles dacă există această posibilitate, este să amplasăm o ladă lângă pat, care poate servi și ca loc pentru accesoriile mici sau pentru lenjerie sau poate asigura un spațiu suplimentar de ședere.

Însă mobila principală, care va permite depozitarea în dormitor, este dulapul. Cel mai bine cât mai mare, pentru a putea depozita mai multe lucruri deodată.

Dulap pentru dormitor

Datorită utilizării dulapului în dormitor, spațiul casei va deveni mult mai ordonat. Aceasta este modalitatea perfectă pentru organizare, mai ales dacă avem puțin loc în casă.

Pe piață se află o gamă largă de dulapuri de sine stătătoare, care sunt așezate cel mai frecvent de-a lungul peretelui, economisind astfel spațiul.
Acestea pot avea diferite forme, modele și culori – oferta este cu adevărat bogată! Merită însă să acordăm atenție dotărilor dulapului.

Ce ar trebui să aibă dulapul ideal?

Dulapurile funcționale pentru haine ar trebui dotate mai ales cu o serie de polițe adânci, care permit organizarea lucrurilor, sertare pentru accesoriile mici și tije practice pentru umerașe, care ajută la păstrarea în stare impecabilă a rochiilor de ocazie sau a sacourilor.

Dulap modern – sa va preta perfect ca garderobă. Poate fi dotată cu uși glisante sau uși cu deschidere clasică.

În interioarele mici sunt recomandate dulapurile cu uși glisante, economisind astfel totodată spațiul necesar pentru deschiderea lor.
Dulapul ideal pentru dormitor ar trebui să aibă o oglindă mare pe fronturi! Acesta nu doar va mări optic spațiul, ci va și permite alegerea unui stil vestimentar corespunzător înaintea unei ieșiri importante. Va permite de asemenea o îmbunătățire rapidă a machiajului, dacă este nevoie. Dulapul cu oglindă înainte de toate va arăta profesionist! Este alegerea corectă pentru orice dormitor – indiferent de stilul ales al încăperii.

Un dulap mare pentru dormitor se poate dovedi o soluție mai bună decât câteva sulapuri sau comode separate în diferite încăperi ale casei, economisind semnificativ spațiul.

Un avantaj indiscutabil al unui dulap încăpător pentru dormitor este de asemenea concentrarea hainelor într-un singur loc. Ce înseamnă asta? Poți uita de căutările continue ale bluzei pierdute sau perechii de șosete. Totul va fi acolo, unde trebuie!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.