Guvernul a adoptat 25 de ordonanțe de urgență într-o ședință de guvern maraton

Politic

Guvernul a adoptat, aseară, 25 de ordonanţe de urgenţă, într-o şedinţă maraton încheiată aproape de miezul noptii. Printre actele normative, se află ordonanța de organizare a alegerilor parlamentare anticipate şi accesul spitalelor private la programele publice de sănătate.

Ordonanța privind organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen prevede posibilitatea votării la orice secție, indiferent de domiciliu. Actul stabilește trei zile de vot pentru românii din afara țării și dublarea numărului de parlamentari în diaspora.

Executivul a mai stabilit că orice pacient cu o boală cronică se poate trata la stat sau la privat. Costul tratamentului va fi același, iar bolnavul nu va plăti niciun ban din buzunarul lui, susține guvernul.

Cabinetul Orban a făcut și modificările necesare în legea învățământului, după decizia Curții Constituționale, astfel încât abonamentele de transport pentru elevi să fie decontate. Ministrul Educației a propus și extinderea programului „O masă caldă” la 150 de unități de învățământ și creșterea costului standard pentru elev.

Tot aseară, executivul a aprobat și un program de 5 sute de milioane de euro prin care două sute de mii de locuințe, care se încălzesc cu lemne, vor fi racordate la gaz.

Programul Prima Casă continuă, iar pentru anul acesta s-a alocat un plafon de 2 miliarde de lei.

Executivul a decis și înființarea completurilor de judecată specializate pe achiziții publice.

Pentru angajații ANAF urmează zile grele. Guvernul a decis reorganizarea instituției și eliminarea a peste două mii de posturi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.