Ioniţă (PNL): PSD ţine la sertar medicamentele inovative destinate bolnavilor de cancer, HIV şi diabet

Politic

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă susţine că PSD „ţine la sertar” medicamentele inovative destinate în special tratamentului bolnavilor de cancer, HIV şi diabet.

„În data de 19 iulie 2019, Guvernul României a anunţat completarea Listei de medicamente rambursate cu 17 noi medicamente inovative, destinate în special tratamentului bolnavilor de cancer, HIV şi diabet. Era nevoie de o banală Hotărâre de Guvern. După mai bine de patru luni, iniţiativa este blocată. Actul normativ s-a încurcat în circuitul de avizare ministerială. În ciuda declaraţiilor publice repetate şi a promisiunilor fără acoperire ale reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, proiectul de Hotărâre de Guvern nu a fost adoptat nici până în prezent. În acest timp, mii de pacienţi îşi pun speranţa că un medicament modern le poate salva viaţa”, declară Ioniţă într-un comunicat de presă.

Antoneta Ioniţă, membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor, afirmă că este „o nouă minciună marca PSD”, care declară în cadrul Programului de Guvernare şi în ieşirile publice ale experţilor pe sănătate că susţine îmbunătăţirea accesului pacienţilor la medicamente inovative, dar în realitate totul rămâne la stadiul de intenţie.

„Dincolo de declaraţii, pacienţii din România nu au în continuare acces la alternativele terapeutice salvatoare de vieţi. Totul rămâne la stadiul de intenţie şi de promisiune, iar Guvernul României se face direct răspunzător pentru că românii nu beneficiază de medicamentele moderne. PSD nu are nicio scuză pentru această tergiversare. Există însă o explicaţie, PSD a secătuit România, a lăsat bugetul fără bani şi le răpeşte românilor şi dreptul constituţional de a avea acces la tratamentele de care beneficiază pacienţii din toată Uniunea Europeană. Nepăsarea şi incompetenţa înseamnă vieţi, iar pacienţii nu mai acceptă explicaţii. Ei au nevoie de medicamente. Somăm Guvernul să emită Hotărârea de Guvern şi să le dea românilor bolnavi şansa la viaţă”, a completat Ioniţă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.