Klaus Iohannis: Din 14 septembrie începe școala. Majoritatea elevilor merg efectiv la școală. Felul în care va funcționa fiecare unitate va fi decis local

Social

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că noul an școlar începe în 14 septembrie, iar majoritatea elevilor merg efectiv la școală. Se au în vedere trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din fiecare localitate, decizia fiind descentralizată local.

“Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge fizic la școală. Pentru a ține cont de impactul pandemiei, în fiecare școală au fost elaborate trei scenarii in funcție de numărul de bolnavi. Aceste trei scenarii sunt: scenariul verde – când mai puțin de o persoană, în medie, a fost confirmată pozitiv în ultimele 14 zile în acea localitate, scenariul galben – între 1 și 3 persoane în medie și scenariul roșu când au apărut mai mult de 3 bolnavi noi. Aceste scenarii se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală. Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local. Decizia se descentralizează la nivel de județ”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Scenariul verde – toți elevii merg fizic la școală

Scenariul galben – o parte din activități la școală, o parte în online

Scenariul roșu – nimeni nu merge la școală, cursurile se țin online

Klaus Iohannis: Bucureștiul se încadrează în scenariul verde

Bucureștiul se încadrează în scenariul verde, astfel că elevii vor merge fizic la școală, din 14 septembrie, a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis, care a precizat că majoritatea localităților din România se încadrează în scenariul verde și doar 50 intră în scenariul roșu.

Întrebat ce se va întâmpla cu elevii din București, unde sunt multe cazuri de COVID-19, președintele Klaus Iohannis a spus că se încadrează la scenariul verde.

„Bucureștiul se încadrează în scenariul verde. Majoritatea localităților din România intră pe scenariul verde. Un număr de câteva sute de localități, la nivelul acesta, sunt în scenariul galben și sunt numai 50 de localități care azi s-ar încadra în scenariul roșu”, a spus președintele Iohannis.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.