Mai multe zile de vot pentru diaspora. Românii se pot pre-înregistra pe www.votstrainatate.ro

Social

De duminică, românii din diaspora se pot înregistra pe platforma www.votstrainatate.ro, pentru o evidență mai bună! Este primul pas pe care trebuie să-l facă, așa încât să poată vota în condiții demne de secolul XXI. Trei zile vor sta deschise secțiile de votare, începând cu alegerile prezidențiale din toamnă. Românii stabiliți în străinătate își vor putea exprima votul și prin corespondență.

Imaginile de la alegerile europarlamentare, difuzate de presa din întreaga lume, ar putea deveni istorie în această toamnă. Cel puțin asta își dorește Autoritatea Electorală Permanentă.

Există însă și câteva condiții, iar vitală va fi implicarea românilor care trăiesc în afara țării. Și asta pentru că în evidențele Autorității Electorale Permanente apar în acest moment doar 700.000 de cetățeni cu domiciliul în afara țării.

Ca numărul secțiilor să fie mai mare la următoarele alegeri, cetățenii români din afară trebuie să se pre-înregistreze pe platforma votstrainatate.ro. Apoi, vor putea vota timp de 3 zile în secțiile de votare.

O vor putea face și prin corespondență.

Românii din diaspora speră ca prin aceste modificari să crească și mai mult numărul românilor care își exercită dreptul la vot.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a anunțat că va începe o campanie de informare cu privire la alegerile prezidențiale.

Dacă la europarlamentare au existat două tablete pentru votare, la alegerile prezidențiale Autoritatea Electorală Permanentă a precizat că vor exista și 7 dispozitive într-o secție.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.