Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice-400 terenuri de sport pentru Romania

Economic Social

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă au susţinut, astăzi, 10 iulie 2019, o conferinţă de presă privind terenurile de sport ce vor fi realizate de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Astfel, au fost prezentate cele 3 proiecte tip ce vor fi implementate: Baza sportivă de Tip 1, Baza sportivă de Tip 2 şi Bază sportivă de Tip 2 pentru nevăzători.

Valoarea estimată pentru baza sportivă de tip 1 este de 1,7 milioane de euro, pentru cea de tip 2 – 0,40 milioane euro, iar valoarea estimată pentru o bază sportivă destinată nevăzătorilor este de 57.500 de euro. În total, ar putea fi realizate 406 terenuri de sport cu o valoare estimată de aproximativ 298 milioane de euro.

După etapele necesare promovării indicatorilor tehnico-economici pentru fiecare dintre acestea, se vor demara procedurile de achiziţie publică privind contractarea lucrărilor de proiectare şi execuţie. Tot astăzi, Vasile-Daniel Suciu şi Gheorghe Popescu au vizitat cele 3 stadioane pe care se vor desfăşura meciuri în timpul Campionatului European de Fotbal 2020 şi au prezentat stadiul lucrărilor în cadrul conferinţei de presă:

„Este extrem de important să urmărim în continuare termenele şi să verificăm în mod constant stadiul şi calitatea execuţiei lucrărilor la aceste obiective, nu numai pentru a ne respecta angajamentele, ci şi pentru a beneficia de baze sportive moderne, sigure şi eficiente, care să ridice Bucureştiul la un nivel de infrastructură sportivă similar cu cel al marilor oraşe europene”, a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

La Stadionul Steaua lucrările de infrastructură s-au executat în proporţie de 95%, iar în acest moment, se desfăşoară lucrări la partea de suprastructură a stadionului. Pentru Stadionul Giuleşti au fost finalizate lucrările de demolare a construcţiei vechi, se execută lucrări pentru incinta de piloţi foraţi, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să fie obţinută Autorizaţia de Construire.

Totodată, au fost finalizate lucrările de demolare a construcţiilor existente pe Stadionul Arcul de Triumf, iar luni, 8 iulie a.c., au început lucrările de infrastructură la acest stadion (săpătura şi fundaţiile de beton armat).