Ministerul Muncii transmite DGASPC-urilor recomandări privind izolarea la muncă a angajaţilor din centrele rezidenţiale

Social

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a transmis, marţi, Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) o serie de recomandări privind măsura izolării la locul de muncă a angajaţilor centrelor sociale rezidenţiale.

Astfel, pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 8, Ministerul Muncii recomandă DGASPC-urilor ca organizarea pe ture şi stabilirea programului în centrele rezidenţiale să se realizeze cu consultarea angajaţilor.

Şeful de centru, înlocuitorul desemnat al acestuia sau coordonatorul personalului de specialitate stabileşte personalul care trebuie izolat preventiv la locul de muncă şi organizează turele, pentru a asigura funcţionarea serviciului, se menţionează în comunicatul MMPS.

Ministerul Muncii subliniază că şeful de centru şi alte categorii de personal administrativ sunt incluşi în categoria personalului căruia i se aplică măsura izolării preventive la locul de muncă, dacă nevoile beneficiarilor serviciului social impun acest lucru sau dacă nu poate fi asigurată permanenţa cu celelalte categorii de personal.

Izolarea la locul de muncă se realizează cu prioritate la sediul serviciului social, în măsura în care există spaţiile necesare amenajate în acest sens, sau în spaţiul identificat şi asigurat de către autoritatea administraţiei publice locale, precizează MMPS.

Organizarea pe ture a personalului, precum şi soluţiile identificate pentru cazarea fiecărei persoane care este izolată preventiv la locul de muncă se transmit conducerii furnizorului de servicii sociale.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale în a căror rază de competenţă funcţionează serviciile sociale au obligaţia să asigure hrana zilnică a personalului, pe perioada izolării preventive la locul de muncă, precum şi transportul de la domiciliu/reşedinţă la locul de muncă, atât la începutul perioadei de 14 zile de izolare preventivă, cât şi la ieşirea din izolarea la locul de muncă.

În cazul apariţiei unei situaţii medicale în cadrul unui serviciu social, personalul trebuie să contacteze în prima fază medicul de familie şi, în funcţie de recomandările acestuia, se va contacta serviciul de urgenţă 112, menţionează Ministerul Muncii.

În situaţia în care paza unor servicii sociale este asigurată de firme specializate, trebuie evitat orice contact între beneficiari şi/sau personalul serviciului social cu personalul de pază, atrage atenţia MMPS. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.