Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la TVR: Anulăm simulările pentru Examenele Naționale. Nu se pune problema înghețării anului școlar. S-au parcurs deja peste trei sferturi din anul școlar 2019-2020

Social

Simulările examenelor naţionale au fost anulate, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, în direct la TVR. Chiar dacă sistemul de Educaţie se confruntă cu mai multe probleme din cauza crizei provocate de noul coronavirus, anul şcolar nu va fi îngheţat, insistă ministrul.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la TVR:  Starea de urgență continuă asta înseamnă c implicit și cursurile din unitățile de învățământ preuniversitar și cele din universități sunt suspendate. Prin urmare în această perioada am luat deja câteva decizii  prin consultare cu partenerii, să anulăm simulările pentru Examenele Naționale.  Această anulare a venit și ca urmare a deciziei de a pregăti pe elevii de clasa a VIII-a și a XIII prin acele teste de antrenament pe care Ministerul Educației le pune săptămânal la dispoziția lor. Teste de antrenament pe care le rezolvă împreună cu profesorii, dar în același timp Ministerul Educației oferă și posibilitatea autoevaluării pentru că postăm și baremele și ele sunt rezolvate și la Televiziunea Română la Teleșcoală.

Ministrul Educației a subliniat că nu se pune problema înghețării anului școlar pentru că s-a parcurs deja trei sferturi din anul școlar în curs, dar toate deciziile sunt  sub rezerva evoluției pandemiei în România.

Nu se pune problema de înghețarea anului școlar, am spus și o repet. Deja s-au parcurs peste tei sferturi din anul școlar 2019-2020, nu se pune problema înghețării anului școlar. Vom lua și alte decizii pe care le vom comunica în foarte scurt timp. Toate aceste decizii sunt sub rezerva a ceea ce se întâmplă cu evoluția pandemiei în România. Nu putem ști. Nu voi lua niciodată decizii care să pună în pericol sănătatea sau siguranța elevilor a studenților și de ce nu a profesorilor, a declarat Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la TVR.

Astăzi, de la ora 14.00, doamna ministru Monica Anisie va susține declarații de presă pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.