Ministrul Sănătății, despre reluarea slujbelor în interiorul bisericii, în prezența credincioșilor: Decidem după 1 iulie, în funcție de evoluția îmbolnăvirilor

Social

Biserica Ortodoxă Română cere autorităților să permită organizarea slujbelor în interiorul lăcășurilor de cult. Într-un comunicat de presă, Patriarhia anunţă că regulile de distanțare fizică și de igienizare a spațiilor liturgice stabilite de autorități vor fi în continuare respectate. Oficialii Patriarhiei așteaptă de la autorități un răspuns realist și înțelept. Ministrul Sănătății spune însă că abia după 1 iulie ar putea fi luată o decizie. În acest moment slujbele se oficiază doar în aer liber.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor în prezenţa credincioşilor nu va fi posibilă mai devreme de 1 iulie, urmând ca decizia să fie luată în funcţie de evoluţia cazurilor de COVID-19.

Evaluarea şi evoluţia zilnică pe care o vom face în următoarea perioadă ne va da şi momentul în care se va produce acest lucru. De pe 15 (iunie – n.r.), încă nu. Încă avem o rată de transmitere în comunitate. Ieri am avut 237 de cazuri noi. Încă avem în jur de 150 de cazuri la Terapie Intensivă, încă avem peste 4.000 de cazuri active în societate, iar adresabilitatea a crescut din ce în ce mai mult la Unităţile de Primire Urgenţă în ultima perioadă. În măsura în care în perioada 15 iunie – 1 iulie vom vedea că avem o evoluţie favorabilă, scăderea numărului de cazuri, dar mai ales transmiterea în comunitate în măsură scăzută, atunci putem decide„, a declarat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a subliniat că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de 1 iulie, „atâta timp cât nu avem obiectivată într-adevăr o scădere a transmiterii”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.