Noi reguli pentru comerțul electronic

Economic

Începând cu data de 1 iulie 2021, mărfurile importate în UE vor fi supuse TVA.

• EXCEPŢIE fac vânzările fără caracter comercial, de la o persoană fizică la alta, a căror valoare nu depășește 45 EUR. Noile modificări legislative referitoare la vânzările cu valoare scăzută prevăd ca toate vânzările de bunuri la distanță să fie supuse TVA.

Sunt introduse, de asemenea, noi reguli în domeniul comerțului electronic pentru declararea mărfurilor, plata TVA și eliminarea scutirii de TVA la import, pentru mărfurile din vânzări care nu depășesc valoarea de 10 Euro.

Astfel, persoanele fizice de pe teritoriul României care importă bunuri din țări terțe sau teritorii terțe, a căror valoare intrinsecă este mai mică de 150 EUR, au obligația de a plăti TVA, începând cu 1 iulie 2021 (excepție fac trimiterile între persoane fizice fără caracter comercial a căror valoare nu depășește 45 euro și de a depune declarația vamală cu set redus de date pentru încasarea TVA.

Instrucțiuni pentru accesul la declarația vamală cu set redus de date H7, găsiți în link-ul de mai jos: https://www.customs.ro/…/conectare-la-sistemul…

Pentru mai multe informații despre noile prevederi privind comerțul electronic, puteți accesa: https://www.customs.ro/…/intrarea-in-romania-dintr-un…

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.