Orban: Alegerile din 6 decembrie sunt decisive pentru România; degeaba vrea PSD să le amâne

Politic

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat marţi că alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt decisive pentru România şi că degeaba PSD doreşte să amâne acest scrutin, arătând că liberalii vor folosi împotriva acestui demers toate armele legale şi constituţionale.

„Românii, din mai 2019, au arătat clar că nu mai vor PSD, că s-au săturat de un partid care calcă în picioare drepturile şi libertăţile oamenilor, de un partid care a vrut să confişte România şi care nu a făcut altceva decât să slujească interesele clientelei politice şi să-şi apere penalii. Toate bătăliile câştigate, atât bătălia pentru PE, bătălia prezidenţială, de la locale trebuie încununate de victoria decisivă. PSD nu a murit, PSD nu este încă înfrânt, PSD se zvârcoleşte şi încearcă prin toate mijloacele posibile să ţină România ocupată. Alegerile din 6 decembrie sunt alegeri decisive pentru România. În 6 decembrie, românii trebuie să vină la vot cu încredere şi să voteze PNL, care este singura forţă politică care are capacitatea de a învinge PSD şi are capacitatea de a guverna România şi de a îndrepta România în direcţia concretă”, a spus Orban la sediul Biroului Electoral Central (BEC), după depunerea listelor cu semnături pentru candidaţii la alegerile parlamentare.

El a afirmat că „România este pusă în pericol” dacă PSD controlează Parlamentul „o zi în plus”.

„Degeaba vrea PSD să amâne alegerile. Vom lupta cu toate armele constituţionale şi legale pentru a permite românilor să scape de Parlamentul născut din pixul lui Dragnea, care a generat o majoritate toxică, care a distrus România şi care vrea să distrugă România. Pentru noi, orice zi în plus în care majoritatea PSD rămâne să controleze Parlamentul este o zi în care România este pusă în pericol, este o zi în care această majoritate poate să inventeze noi şi noi reglementări care să dea peste cap România şi care să compromită şansele de dezvoltare ale României pe termen mediu şi lung. Democraţia înseamnă alegeri, democraţia înseamnă puterea cetăţeanului de a decide cine să-l reprezinte”, a mai spus Ludovic Orban.

Sloganul sub care liberalii candidează la parlamentare, potrivit acestuia, este „Dezvoltăm România”.

„Acesta este ţelul nostru – să asigurăm o dezvoltare accelerată a României, utilizând resursele de inteligenţă şi de hărnicie ale românilor, utilizând toate resursele pe care ni le-a dat Dumnezeu, utilizând toate oportunităţile de care beneficiază România în această perioadă istorică şi utilizând toate resursele pe care România le poate aduce de la nivel european sau din orice altă sursă pentru a putea sprijini dezvoltarea României”, a afirmat Orban.

Preşedintele PNL a subliniat nevoia de investiţii în infrastructură. El a menţionat că Guvernul a reuşit să atragă de trei ori mai multe fonduri europene într-o perioadă egală în comparaţie cu Guvernul PSD, să apere locurile de muncă, să crească numărul de angajaţi, să crească salariul mediu net cu 7,5% în plină criză. De asemenea, FMI a revizuit prognozele economice în favoarea României. Premierul a adăugat că investiţiile din perioada guvernării PNL au fost la cel mai mare nivel din ultimii zece ani.

„PNL oferă românilor garanţii, certitudini, competenţă, seriozitate, viziune, parteneriate strategice, fructificarea poziţiilor pe care le are România în toate structurile internaţionale”, a susţinut Ludovic Orban.

El a anunţat că liberalii vor face o campanie directă.

Liberalii au depus, marţi, la Biroul Electoral Central, 722.000 de semnături pentru listele de candidaţi la parlamentare. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.