Parcometre la 15.000 de euro bucata. Primăria Capitalei vrea să cumpere 300 de astfel de aparate

Social

Primăria Capitalei intenționează să cumpere 300 de parcometre stradale cu aproape 15.000 de euro bucata. Proiectul a reușit deja să provoace un val de critici având în vedere faptul că, în alte orașe ale țării, astfel de aparate au fost achiziționate la prețuri mai mici chiar și cu câteva mii de euro. Municipalitatea susține că prețul anunțat este doar cel de listă.

Proiectul de pe ordinea de zi potrivit căruia Primăria Municipiului București intenționează să cumpere 300 de parcometre stradale cu aproximativ 15 mii de euro bucata a fost aprobat de curând de către consilierii generali. Până acum au fost făcut publice prețul și câteva caracteristici generale ale parcometrelor.

Consilierii din opoziție susțin însă că suma pe care primăria intenționează să o dea pe un astfel de parcometru este prea mare.

Bucureștiul nu este singurul oraș care vrea să cumpare astfel de aprare. La Bistrița, primăria a achiziționat deja 22 de aparate asemănătoare, de origine italiană, cu 32 de mii de lei bucata. Adică nu mai mult de 7 mii de euro.

Întrebată cum explică diferențele de preț, Compania Municipală de Parking din cadrul Primăriei Generale ne-a transmis că sumele prezentate pentru achiziții sunt maximale și estimative și nu reprezintă costul concret al sistemului de gestionare a parcajelor.

Mai mult decât atât, compania municipală spune că sumele la care se face referire nu reprezintă doar costurile estimative pentru achiziția parcometrelor ci includ avizele, montarea, verificarea, service-ul și mentenanța pentru o perioadă de 5 ani, iar prețul estimat este unul de listă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.