Parlamentul României va fi condus timp de trei zile de liceeni și studenți

Divertisment

Parlamentul României va fi condus, timp de trei zile, de vineri până duminică, de reprezentanţi ai tinerei generaţii, în cadrul unui proiect educativ organizat de Asociaţia Pro Democraţia în parteneriat cu Camera Deputaţilor şi Fundaţia Hanns Seidel România.

Proiectul educativ „Parlamentul Tinerilor”, aflat la cea de a XI-a ediţie, reuneşte peste 100 de liceeni şi studenţi din toată ţara într-un eveniment care îşi propune să le ofere cea mai veritabilă experienţă a modului în care se iniţiază şi se votează legile unei ţări, precizează joi Asociaţia Pro Democraţia, într-un comunicat.

Inițiativa are ca obiectiv promovarea valorilor democratice şi a rolului important pe care tinerii îl joacă într-o democraţie. De asemenea, proiectul doreşte să familiarizeze participanţii cu doctrinele tuturor partidelor politice parlamentare şi să ofere tinerilor cadrul pentru susţinerea unor dezbateri în legătură cu teme aflate pe agenda publică.

În prima zi, după ceremonia de deschidere a Parlamentului Tinerilor 2019, tinerii vor lucra în grupuri parlamentare, a doua zi – în cele patru comisii de specialitate, iar în a treia zi se vor reuni în plenul Camerei Deputaţilor, unde vor fi aleşi preşedintele Parlamentului Tinerilor şi cei doi vicepreşedinţi, în urma propunerilor fiecărui grup parlamentar. Sesiunea de alegeri va fi urmată de dezbaterea legilor şi a modificărilor aduse în comisiile de specialitate pentru a fi votate.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.