Platforma Jurnal Medical, lansată în contexul pandemiei,de Autoritatea pentru Digitalizarea României

Social

Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu organizația neguvernamentală Code for Romania, lansează, miercuri, platforma online jurnalmedical.ro, cel de-al șaselea serviciu digital livrat în contextul epidemiei de COVID-19, conform unui comunicat de presă al instituției.

„Jurnal Medical este o soluție digitală ale cărei principale beneficii, pentru cetățenii României și autoritățile sanitare deopotrivă, sunt: 1. atenuarea suprasolicitării numerelor de urgență; 2. colectarea rapidă, constantă și în timp real a informațiilor medicale relevante, de la comunități mari de cetățeni din toată țara; 3. monitorizarea consistentă a stării de sănătate pentru utilizatorii platformei și pentru cei dragi lor, astfel încât să rămânem cu toții în siguranță”, conform sursei citate.

Jurnal Medical este o aplicație în care fiecare cetățean român, indiferent de localitate, se poate înscrie pentru a-și monitoriza starea de sănătate. Contul de utilizator poate fi creat prin intermediul site-ului www.jurnalmedical.ro. După înregistrare, utilizatorul va avea posibilitatea de a completa datele aferente profilului său, pe cele ale membrilor familiei sau ale altor persoane pe care le are în grijă, urmând ca apoi să completeze formularele recurente de monitorizare.

Datele completate de utilizatorii aplicației sunt monitorizate de Ministerul Sănătății și de Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara, astfel încât potențialele focare să poată fi monitorizate și gestionate, și pentru ca noi toți să ne putem proteja mai bine de pericol.

Jurnal Medical este un proiect dezvoltat în parteneriat de Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, cu participarea Ministerului Sănătății și de către organizația Code for Romania, în cadrul programului Code for Romania Task Force. Platforma este administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Autoritatea pentru Digitalizarea României este structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, având rolul de a realiza şi coordona implementarea strategiilor şi a politicilor publice în domeniul transformării digitale şi societăţii informaţionale. ADR a fost înființată prin Hotărârea de Guvern nr. 89/2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.