Președintele SUA, Donald Trump, îl va primi pe Klaus Iohannis la Casa Albă pe 20 august. Parteneriatul strategic, securitatea spațiului euroatlantic și dimensiunea economică, în prim plan

Politic

Preşedintele SUA, Donald Trump, îl va primi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, la Casa Albă pe 20 august, a anunţat marţi, într-un comunicat, Preşedinţia americană. Vizita are loc la invitația liderului de la Casa Albă. Palatul Cotroceni a confirmat informația la scurt timp. „Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic”, se arată în comunicatul transmis de Administrația prezidențială.

„Marți, 20 august a.c., va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a Preşedintelui României cu Președintele Statelor Unite ale Americii”, a confirmat și Palatul Cotroceni.

„Cu prilejul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic”, subliniază Administrația prezidențială într-un comunicat de presă.

„Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic”, se mai arată în comunicatul postat pe presidency.ro.

„Cei doi lideri vor discuta despre cea mai bună abordare a provocărilor de securitate comune cu care se confruntă SUA şi România şi despre căile de a promova parteneriate energetice şi comerciale bilaterale şi echitabile”, a transmis inițial Casa Albă.

Vizita survine în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi 15 ani de apartenenţă la NATO.

„Preşedintele Trump aşteaptă cu nerăbdare să sărbătorească aceste aniversări importante împreună cu preşedintele Iohannis”, menţionează preşedinţia americană în încheierea comunicatului.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.