Scandal pe piața asigurărilor auto. Se solicită falimentul celei mai mari companii de asigurare din țară, pentru că nu a decontat reparații de peste un milion de lei

Social

Mai multe service-uri solicită falimentul celei mai mari companii de asigurare din țară, pentru că NU a mai decontat reparații de peste un milion de lei. Dar și asigurătorul acuză service-urile că „umflă” facturile. Cei mai afectați sunt clienții, care riscă să nu mai poată folosi polițele RCA.

Service-urile, parte a grupului „AutoCar”, au dat în judecată compania „City Insurance”, care deține aproape 40% din piața R.C.A. Cer falimentul firmei de asigurare pentru că nu a decontat reparații de câteva luni. S-au adunat astfel datorii și penalități de aproximativ 3 milioane de lei. Problemele imediate sunt pentru șoferi.

Reprezentanții companiei de asigurare susțin că societatea nu are probleme financiare. Acuză însă service-urile că au majorat nejustificat costurile reparațiilor.

Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară au precizat, pentru Știrile TVR, că au transmis un avertisment companiei de asigurare, dar și unei alte mari societăți de profil. Reprezentanții asigurătorilor susțin că singura soluție pentru a rezolva conflictul este legiferarea unor tarife de referință pentru reparații, așa cum există pentru polițele R.C.A.

Aplicarea unor tarife de referință pentru reparații ar presupune schimbarea legislației. Patronii mai multor service-uri nu sunt însă de acord: ar fi o limitare a pieței libere.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.