Şedinţa de Guvern a fost reluată; alocarea unei sume pentru unităţi administrativ-teritoriale – pe ordinea de zi

Politic

Şedinţa de Guvern a fost reluată, luni seară, la Palatul Victoria, iar pe ordinea de zi se află o hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale.

În prima parte a şedinţei de Guvern de luni, care a început la ora 12,00, au fost analizate amendamentele la cele trei proiecte pe care Executivul şi-a asumat răspunderea, tot luni, în faţa Parlamentului – proiectul legii bugetului de stat, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale şi proiectul privind unele măsuri fiscal-bugetare şi de corectare a Ordonanţei de urgenţă 114.

În partea a doua a şedinţei urmează să fie aprobat, printre alte acte normative, un proiect de hotărâre cu privire la alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale.

Premierul Ludovic Orban a menţionat că aceste alocări nu au fost cuprinse în Hotărârea de Guvern care s-a aprobat săptămâna trecută, pentru funcţionarea unităţilor administrativ-teritoriale.

El le-a cerut miniştrilor Lucrărilor Publice, Ion Ştefan şi de Interne, Marcel Vela, să facă o evaluare a solicitărilor, să le confirme la prefecturi, pentru ca anexa cu alocările să fie gata până la finalul zilei de luni.

„În cursul zilei de astăzi este obligatoriu să adoptăm această Hotărâre de Guvern, pentru că utilizarea banilor este condiţionată de convocarea de consilii locale, de rectificare a bugetului şi, ulterior, de posibilitatea efectivă de a face plăţile în baza bugetului rectificat”, a afirmat Orban. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.