Șeful DSU, Raed Arafat, audiat la Parchetul General, în dosarul Colectiv

Social

La 4 ani de la tragedia din clubul Colectiv, șeful Departamentului de Urgență, Raed Arafat, da explicații în fața procurorilor. Acesta este citat în calitate de martor în dosarul deschis după plângerea formulată de părinții victimelor și a supraviețuitorilor incendiului în care și-au pierdut viața 64 de tineri.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a sosit, marți, la Parchetul General, pentru a fi audiat, la patru ani de la tragedia petrecută în clubul Colectiv.

Aproximativ 50 de persoane au formulat o plângere împotriva lui Raed Arafat, acuzându-l de neglijență. Plângerea penală a fost depusă în urmă cu trei ani. Acuzați, în dosar, și ministrul Sănătății de atunci, Nicolae Bănicioiu, și sptul premier Victor Ponta.

Arafat nu a făcut declarații.

În 30 octombrie 2019 se vor împlini 4 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.

Între timp, victimele Colectiv au cerut, printr-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor, decontarea pe viaţă a tratamentelor de care au nevoie, precizând că, în prezent, pot beneficia de plata tratamentelor doar până la sfârşitul anului 2020, ceea ce este insuficient.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.