Sfinxul din Bucegi a fost înconjurat cu un gard, pentru a fi protejat. În căutarea senzaționalului mulți turiști se cațără pe piatră

Social

Sfinx-ul, unul dintre cele mai căutate puncte de atracție din Munții Bucegi are un gard de protecție care ar trebui să îi țină pe turiști la distanță. Mulți dintre cei care ajung să vadă cunoscuta stâncă modelată de natură nu se mulțumesc doar cu o fotografie. În căutarea senzaționalului, se cațără pe piatră riscând să o deterioreze, dar și să se accidenteze.

Gardul care împrejmuiește Sfinxul este doar unul dintre pașii făcuți pentru protejarea acestui obiectiv turistic. Cei care ajung în vârful Bucegilor sunt îndemnați în acest fel să aibă un comportament adecvat în natură.

Acțiunea nu rămâne singulară. Astfel de măsuri de protejare în fața celor care vandalizează monumentele naturale se vor face în toate parcurile din România.

Campania civică Bun-Simț Turistic este susținută de Romsilva, Administrația Parcului Natural Bucegi și Agenția Națională Pentru Arii Naționale Protejate.

La evenimentul din munții Bucegi au participat și membrii trupei Zdob și Zdub, și ei susținători ai campaniei. Un mic recital i-a încântat pe turiștii aflați în vârf de munte.

Campania Bun-Simț Turistic este un apel la comportament responsabil față de natură.

Inițiatorii își doresc o alianță între societatea civilă, instituțiile statului, persoane publice, artiști și vedete din România care să militeze împreună pentru o natură curată.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.