Sinteza condamnarii pentru 34 inculpați prin 20 hotărâri judecătorești definitive

Politic

În cursul lunii mai 2019, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 34 inculpați prin 20 hotărâri judecătorești definitive, iar între persoanele condamnate definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții:
un președinte consiliu județean, un viceprimar municipiu, un președinte ANAF, un director compania „Loteria Română”, șase persoane din conducerea unei direcții județene de protecția copilului, 3 avocați, un executor judecătoresc.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 34 inculpați variază între 6 ani închisoare și amendă penală
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”. 
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.