Stănescu (MLPDA): Persoanele care au rămas fără loc de muncă intră în corpul de rezervă al funcţionarilor publici

Social

Vetuţa Stănescu, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a precizat marţi că cele 99 de persoane care au rămas fără loc de muncă în urma reorganizării ministerului intră în corpul de rezervă al funcţionarilor publici şi se pot angaja pe locurile de muncă vacante în instituţiile statului.

„Aceşti oameni, în general, sunt funcţionari publici (…). Cele 99 de persoane care au rămas fără loc de muncă de fapt sunt funcţionari publici, sunt protejaţi de Codul administrativ, fosta lege a funcţionarilor publici, ei intră în corpul de rezervă al funcţionarilor publici şi, cu siguranţă, competenţele îi recomandă pentru a găsi locuri de muncă vacante în instituţiile publice ale statului”, a spus Stănescu la audierile din Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.

Ea a adăugat că reorganizarea Ministerului Lucrărilor Publice s-a făcut „într-un mod profesionist” şi „în niciun fel pe criterii politice sau de a radicaliza oamenii”.

„Criza generată de COVID a adus şi părţi oarecum ascunse ale activităţii ministerului. Criza COVID a determinat participarea efectiv la sediul instituţiei a jumătate din funcţionari, o parte din ei au rămas în concedii de odihnă, iar o parte din ei au rămas în telemuncă. Activitatea Ministerului Lucrărilor Publice a decurs absolut normal. Ba mai mult, digitalizarea ministerului a făcut ca activitatea să se deruleze foarte eficient şi a răspuns nevoilor cetăţenilor şi ale administraţiilor publice locale”, a mai spus secretarul de stat.

Ministerul Lucrărilor Publice a avut înainte de reorganizare 1.020 de posturi, iar după reorganizare au rămas 765. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.