Start obiceiuri sănătoase, stop risipă! Milioane de tone de alimente care ar putea fi salvate ajung la gunoi

Social

Suntem campioni la risipa alimentară. Fiecare român aruncă aproape 130 de kilograme de mâncare într-un an. Un paradox, dacă este să ne uităm la alte cifre: un copil din 11 se culcă flămând. România este în top 10, în Europa, la risipa alimentară, care poate fi, totuşi, redusă. De Ziua Mondială a Alimentaţiei, în Capitală, copii şi părinţi au aflat trucuri pentru a mânca sănătos şi a salva hrana.

De Ziua Alimentaţiei, Carol şi alţi peste 130 de copii au învăţat la grădiniţă ce bunătăţi pot face din fructele şi legumele care, adeseori, riscă să ajungă la gunoi.

Potrivit Eurostat, în România, peste 6.000 de tone de alimente bune de consum – mai ales mâncare gătită, pâine, legume şi fructe – ajung în fiecare zi la gunoi.

Mulţi cumpără prea mult fiindcă merg la magazin când le e foame. Nici nu este de mirare ca suntem pe locul 9, în Europa, la capitolul risipă alimentară. Educaţia este una dintre soluţii.

Asociația Zâmbetul Îngerilor este cea care i-a provocat pe copii şi pe părinţi să înveţe trucuri pentru a mânca sănătos şi a nu mai risipi hrana. ONG-ul distribuie în fiecare noapte alimente pentru nevoiaşi. Iar o lege le oferă facilităţi fiscale firmelor care nu aruncă, ci donează alimentele aflate în prag de expirare.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.