Sucul de fructe, pericol pentru organism. Este nerecomandat copiilor sub un an, atrag atenția medicii. Legătură strânsă între consumul sucurilor și apariția cancerului la adulți

Social

Sucul de fructe este mai degrabă dușman și nu prieten al copiilor. Medicii atrag atenția că micuții sub un an nu ar trebui să bea deloc așa ceva, iar cei mari, foarte puțin! Băutura crește riscul de obezitate și de producere a cariilor. Mai mult decât atât, studii recente au dovedit o legătură strânsă între consumul acestor sucuri și apariția cancerului la adulți

Prea grăbiți ca să le ofere copiilor alimente cât mai variate, mulți părinți fac alegeri greșite încă de la începutul diversificării hranei.

Medicii atrag atenția că sucurile de acest fel dăunează pe termen lung copiilor.

Mădălina Samoilă, jurnalist TVR: „Este adevărat că sucurile din fructe sunt uneori de preferat și recomandate în locul sucurilor carbogazoase. Însă atunci când vine vorba de obezitate și carii, toate sunt la fel. Nu sunt recomandate copiilor, mai ales la vârsta de sub un an”.

Atenționarea vine din partea Academiei Americane de Pediatrie.

100 de mililitri de suc de portocale conțin aproximativ 10 grame de zahăr, adica două cubulețe, iar o băutură carbogazoasă aproape dublu.

Un studiu recent făcut în Franța a arătat chiar că există o legătură între aceste băuturi și riscul de apariție a cancerului. Studiul s-a derulat timp de 9 ani. Au fost înregistate aproximativ 2.200 de cazuri de îmbolnăviri în rândul adulților monitorizați.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.