Teodorovici: Astăzi, e mai important ca oricând ca o moţiune de cenzură să fie depusă; această guvernare trebuie să plece

Politic

Senatorul PSD Eugen Teodorovici consideră că acum este „mai important ca oricând” să fie depusă o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Orban, adăugând că o guvernare trebuie asumată atunci când „ţara are nevoie”.

„Mi-am spus întotdeauna acest punct de vedere şi am fost pe această zonă, am spus că un politician responsabil pentru această ţară nu stă deoparte, dă cu pietre în cel de la guvernare, arată cât de slab este, spune că e mai bun decât cel de la guvernare, dar nu-şi asumă guvernarea. Ştiu că, poate, în România calculul politic spune altceva, e mai bine să stai deoparte ca ceilalţi să se erodeze, să spunem, politic, şi atunci o să ai de de câştigat, nu este corect faţă de România. Astăzi, din punctul meu de vedere, este mai important ca oricând o astfel de moţiune de cenzură să fie depusă, dacă spunem că este o guvernare slabă şi antiromânească, dacă spunem că felul în care se guvernează pune în pericol siguranţa noastră ca cetăţeni, pe partea de pandemie, atunci este un motiv în plus să depui o astfel de moţiune”, a declarat Eugen Teodorovici, înainte de intrarea la şedinţa CExN al PSD.

În opinia lui, îţi asumi o guvernare, atunci când „ţara are nevoie”. „Când guvernezi? Când totul este perfect?”, a completat Teodorovici.

Întrebat dacă actuala conducere a PSD îşi va asuma o astfel de decizie, el a spus: „Nu ştiu, o să vedem, o să clarific astăzi la CEx, de asta sunt astăzi la partid pentru a vedea şi acest punct de vedere vizavi de depunerea unei moţiuni”.

„Dacă da, când facem acest lucru, dacă nu, care sunt motivele. Repet, din punctul meu de vedere, eu simt, discut cu oamenii, toţi românii doresc o schimbare în acest sens. (…) Această guvernare trebuie să plece imediat, dacă, într-adevăr, noi, ceilalţi, din opoziţie suntem politicieni responsabili. (…) Nu are nicio legătură starea de epidemie, cine spune acest lucru că starea de alertă ar fi un motiv pentru nedepunerea unei moţiuni este o abordare falsă. Acum, românii au nevoie de o guvernare responsabilă”, a mai spus Teodorovici. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.