Timbru poştal dedicat marii jucătoare de tenis, Simona Halep

Social

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, prin Romfilatelia – companie aflată în portofoliul său, introduce în circulaţie, vineri, 26 iulie 2019, emisiunea de mărci poştale’ Simona Halep, Ambasadorul Tenisului Românesc’, pentru a onora seria performanţelor unei mari jucătoare de tenis şi, în special, a cuceririi titlului de la Wimbledon din 13 iulie 2019.

Pe timbrul coliţei dantelate a emisiunii de mărci poştale este reprodusă imaginea Simonei Halep ridicând trofeul de la Wimbledon 2019. Coliţa nedantelată, numerotată, prezintă semnătura în folio aur a Simonei Halep şi o ilustrează în prim plan în timp ce prezintă publicului trofeul. În timbrul coliţei nedantelate este redată o imagine de joc.

Emisiunea de mărci poştale’ Simona Halep, Ambasadorul Tenisului Românesc’ va fi disponibilă începând de vineri, 26 iulie 2019, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/. Această emisiune este completată de două plicuri ‘prima zi’. Primul plic este echipat cu coliţa nedantelată şi numerotată a emisiunii, fiind obliterat cu ştampila ‘prima zi’ a emisiunii, aplicată în clar, în folio aur. Al doilea plic al emisiunii este echipat cu timbrul coliţei dantelate, fiind numerotat şi obliterat cu ştampila ‘prima zi’. 

Simona Halep a obtinut primul titlu la Wimbledon din cariera sa de jucătoare profesionistă, după finala câştigată cu 6-2, 6-2, în faţa fostului număr 1 mondial, americanca Serena Williams, fiind primul trofeu la Wimbledon câştigat de un român. 

După alte trei finale de Grand Şlam – două la Roland Garros (2014 şi 2017) si una la Australian Open (2018), Simona Halep a câştigat primul turneu de Grand Slam la Roland Garros (9 iunie 2018), obţinând cel mai important trofeu al carierei de până la acel moment. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.