Undă verde de la Comisia Europeană pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Economic

”Planul Național de Redresare și Reziliență a primit astăzi undă verde, anunț făcut la București de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Este un pas important către ceea ce ne propunem să realizăm în România, dar provocările majore de acum încep.

Vreau să fim foarte bine pregătiți pentru etapa cea mai importantă – demararea și finalizarea reformelor pe care ni le-am asumat. Putem schimba România în profunzime, avem oportunitatea extraordinară să investim în autostrăzi, căi ferate, infrastructură energetică și de mediu, spitale, școli, digitalizare și administrație.

Este șansa de a lăsa generațiilor viitoare o Românie modernizată. Rămân un partener implicat al acestei guvernări, astfel încât PNRR să fie un succes major al țării noastre.” Președintele României Klaus Iohannis

”Excelentă vizita de astăzi a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen! Cele 29,2 miliarde de euro vor dezvolta și moderniza România!

Avem 64 de reforme și 107 investiții incluse în PNRR, iar ele sunt garanția că vom avea o economie puternică de care vor beneficia toți românii. PNRR-ul României este printre cele cinci cel mai bine finanțate Planuri din Uniunea Europeană, iar primii bani vor veni deja până la finalul acestui an!

Acum, trebuie să fim foarte atenți la partea de implementare. Voi avea grijă ca toți cei responsabili să își facă treaba!” Premierul Florin Cîţu

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube .