USR, mănușa aruncată lui Klaus Iohannis. Strângere de semnături pentru Dan Barna cu atacuri la președinte

Politic

Lupta pentru viitorul mandat prezidențial la Cotroceni dă primele semne că nu va fi ușoară. În debutul acțiunii de strângere de semnături de susținere, candidatul Alianței USR-PLUS, Dan Barna, nu a făcut niciun secret din cine va fi ținta principală a discursului său de campanie. Prestația președintelui Klaus Iohannis a fost criticată în antiteză cu profilul de președinte propus de cele două formațiuni politice.

300.000 de semnături pentru susținerea lui Dan Barna își propun să strângă activiștii USR-PLUS în următoarea lună. Acțiunea a început deja cu trei zile întârziere pe fondul tensiunilor apărute în negocierea protocolului de alianță dintre cele două partide, și fără prezența lui Dacian Cioloș. Liderul PLUS se află la înmormântarea bunicului său, dar a trimis un mesaj.

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS: Îl sprijin pe Dan Barna la prezidențiale pentru că e vocea unei noi generații. Avea 14 ani în ‘89, va fi primul președinte a cărui formare ca adult nu a fost marcată de comunism. Alcătuim un tandem, iar eu voi vorbi în această campanie, la fel ca-n următoarele două, despre guvernare. Pentru că românii vor să știe de ce vrem să câstigam puterea și, mai ales, ce vrem să facem cu ea.

Mobilizați simbolic în Capitală, la fântâna de la Universitate, susținătorii lui Dan Barna au creionat modelul dorit de viitor președinte.

Vlad Voiculescu, membru PLUS, fost ministru al Sănătăţii: Aș avea așteptarea ca viitorul președinte să nu fie nici jucător, nici altfel, decât responsabil. Responsabil înseamnă să-ți pese atât de mediul rural și cât și de cel urban, să-ți pese, dincolo de partidul sau alianța care te-a trimis acolo, să-ți pese de fiecare român.

Dan Barna, preşedintele USR: Un preşedinte full time, care este prezent în toată viaţa comunităţii, în toate întâmplările comunităţii, nu doar la crize, este în acest moment necesar fundamental pentru România. Un preşedinte care să restabilească încrederea este fundamental necesar.

Alegerile prezidențiale sunt pentru USR și PLUS testul care va arăta ce șanse au cele două partide să candideze și în viitor împreună, așa cum și-au propus. La locale și paralamentare, anul viitor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.