Vela: Nu există un studiu oficial privind evoluţia pandemiei de COVID-19 realizat de Grupul tehnic de lucru

Politic Social

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni, că nu există un studiu oficial privind evoluţia pandemiei de COVID-19, făcut de Grupul tehnic de lucru, adus la cunoştinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit căruia în luna septembrie România ar putea intra din nou în stare de urgenţă.

„Văd că de câteva zile se spune că este un studiu. Să clarificăm şi să punem punct. Nu există un studiu oficial, făcut de Grupul tehnic de lucru, adus la cunoştinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt analize făcute de specialişti care calculează ei pe monitoare, pe probabilităţi, pe situaţii comparative cu alte ţări. Nu este un studiu oficial dezbătut în CNSU şi înaintat de grupul tehnic către CNSU pe această chestiune. Sunt membru în CNSU, chiar vicepreşedinte, nu am avut niciodată un studiu pe masă că nu ştiu ce se întâmplă în luna august sau septembrie”, a spus Vela, întrebat ce părere are despre studiul publicat în mass-media potrivit căruia în luna septembrie România ar putea ajunge din nou în stare de urgenţă.

El a adăugat că un astfel de studiu este „la fel de credibil” ca orice ştire care apare în presă, „adică pot fi ştiri care sunt reale şi ştiri care nu sunt reale”.

„Sunt diferite instituţii, ministere din alte state sau profesionişti, medici, care pot estima, au ei aplicaţii pe calculator şi fac influenţa şi graficele de rigoare, dar oficial nu s-a dezbătut în CNSU o asemenea situaţie mega-dramatică la nivelul României. Pentru oamenii simpli – să nu ia în calcul ştiri alarmiste. (…) Ştiri alarmiste făcute de un institut din Londra sau mai ştiu eu ce analişti de la vreo facultate cu renume mondial în medicină şi fac ei acolo tot felul de analize la orele de curs se pot întâmpla, dar nu cred că trebuie să ne ocupăm tot timpul, toată energia, în toate zilele, cu tot ce se întâmplă în studiile unora, aplicabile în orice ţară, în orice zonă sau în orice loc”, a susţinut ministrul. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.