Violență în școli. Profesorii cer protecție prin lege

Social

De la un an la altul remarcăm că violența este din ce în ce mai prezentă și nu numai între elevi sau dinspre profesori spre elevi ci și dinspre elevi spre profesori. Mai sunt și situații în care profesorii sunt bătuți pe părinți.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, care reprezintă interesele a peste 165.000 de angajați din sistemul de educație, a făcut un apel către senatori să voteze legea prin care se oferă protecție cadrelor didactice.

George Purcaru, prim-vicepreşedinte FSLI, și Eugen Ilea, vicepreședintele Federația Naționala a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar au fost invitați în emisiunea Ca’n viață pentru a discuta despre aceasta realitate.

Multe sunt exemplele care au putut fi aduse în discuții. În Teleorman, un elev de 16 ani a bătut o profesoară și, împreună cu alți doi colegi, i-au adus injurii.

De asemenea, vă mai amintiţi de profesoara de matematică de la un liceu din Ploieşti atacată cu un cuţit chiar în unitatea de învăţământ?

S-a întâmplat în faţa cancelariei, iar atacatorul, în vârstă de 22 de ani, avea asupra lui un arsenal de arme albe. Tânărul a fost elev al liceului, dar fusese exmatriculat din cauză că îşi ameninţase un coleg, tot cu cuţitul.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.