Virgil-Daniel Popescu, ministru al Economiei, Energiei, Mediului de afaceri şi Turismului (fişă biografică)

Politic

S-a născut la 25 aprilie 1968 în Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. A absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti (1991). Deţine un doctorat în Management la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Craiova (2000), un master în Analiză, diagnostic şi evaluarea afacerilor la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova (2009).

De asemenea, este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” (2006) şi al Colegiului Naţional de Securitate din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii (2008), potrivit www.cdep.ro, https://pnl.ro, http://alegeriparlamentare2016.ro.

A fost asistent programator la S.S.I. Argus S.A. Drobeta Turnu Severin (1991-1993), asistent universitar la Universitatea din Craiova, Colegiul Universitar Drobeta Turnu Severin (1993-1997), director al S.N.P. PETROM S.A., Sucursala PECO Mehedinţi (1997-2001), lector universitar la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a Universitatea din Craiova (2001-2008), conferenţiar universitar la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (din 2008).

De asemenea, a fost secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Dialog Social din Guvernul Romaniei (2007-2008), vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (august-octombrie 2013), secretar de stat în Ministerul Economiei (noiembrie 2013-februarie 2014).

Este deputat PNL de Mehedinţi (din 21 decembrie 2016), vicepreşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor (din 2016), vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal din Camera Deputaţilor (din februarie. 2018), membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (din septembrie 2017), membru în Comisia de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (din 2007), potrivit www.cdep.ro şi site-ului universităţii din Craiova http://feaa.ucv.ro.

Totodată este vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – CNIPMMR (din 2012), potrivit www.cnipmmr.ro; membru al Asociaţiei Managerilor şi Inginerilor Economişti din România; membru al Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri – FNTM; director al Vilaro Design.

Activitatea sa didactică şi de cercetare include: 12 cărţi şi manuale universitare în calitate de autor sau coautor; 17 articole publicate în reviste de specialitate şi volume ale unor conferinţe, indexate în baze de date internaţionale; 35 articole publicate în reviste şi volume recunoscute pe plan naţional. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.