Ziua Romaniei la Stockholm

Economic

Cele mai lichide companii romanesti s-au intalnit cu investitorii nordici pe 17 octombrie 2019 la a doua editie a conferintei pentru investitori „Ziua Romaniei la Stockholm”, organizata de Raiffeisen Centrobank (RCB) si Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Acest eveniment a oferit investitorilor straini oportunitatea de a intalni companii romanesti de top listate la Bursa de Valori Bucuresti, in cadrul unor intalniri one-on-one.

Evenimentul vine dupa o prima editie de succes si anuntul recent al furnizorului de indicii globali FTSE Russell, potrivit caruia Romania a fost promovata de la statutul de Piata de Frontiera la cel de Piata Emergenta, statut valabil incepand cu septembrie 2020.

Pentru a atinge acest statut, piata de capital din Romania a trebuit sa treaca printr-o reforma de piata semnificativa in ultimii sase ani, care a adus mecanisme de piata noi si imbunatatite, acces facil la piata pentru investitori, un mediu fiscal favorabil pentru investitorii institutionali, transparenta si raportari calitative ale emitentilor, disponibilitatea fluxului de informatii despre piata de capital si legislatie in limba engleza, un cadru de tranzactionare competitiv, guvernanta corporativa imbunatatita pentru companiile listate si reluarea listarilor private de actiuni si obligatiuni la Bursa de la Bucuresti. Dezvoltarea din ultimii ani a fost sustinuta si de fundamentele economice bune ale companiilor listate, precum si de unul dintre cele mai ridicate randamente de dividende din lume oferite de piata de capital din Romania.

„Este important pentru noi ca piata sa continuam sa dezvoltam relatiile noastre cu investitorii straini, iar experienta nordica a fost una excelenta in aceasta privinta. Mai mult, ne-a tinut permanent conectati cu factorii-cheie pentru decizia de investitii de portofoliu”, a declarat Adrian Tanase, Directorul General al BVB.

„Increderea este de cea mai importanta atunci cand stabilim relatii cu investitorii. De aceea, chiar si intr-o era digitala, intalnirile fata in fata sunt indispensabile pentru crearea increderii si mentinerea unei comunicari deschise intre investitori si companii. Suntem recunoscatori ca putem facilita aceste intalniri si putem incuraja discutii fructuoase impreuna cu Bursa de Valori Bucuresti”, a adaugat Klaus della Torre, Head of Equity Sales al RCB.

Raiffeisen Centrobank AG (RCB) este centrul de competenta pentru actiuni si instrumente derivate din Austria, cu un puternic accent regional pe Europa Centrala si de Est. Ca furnizor complet de servicii de certificate, banca ofera in prezent aproximativ 6.000 de produse pentru fiecare faza de piata si orizont de investitii. Universul de acoperire al analizelor de companii in cadrul RCB cuprinde aproximativ 125 de titluri austriece si internationale. Raiffeisen Centrobank AG este o filiala 100% a Raiffeisen Bank International AG.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.