120 de oi au fost salvate în cele 4 zile zile de la incidentul naval din portul Midia. Noi căi de acces în nava răsturnată

Social

Cad primele capete în scandalul oilor lăsate să moară în portul Midia. Șeful Autorității Naționale Sanitar Veterinare a fost înlocuit din funcție. Între timp, la Constanța continuă operațiunile de salvare. Seara trecută, oamenii au reușit să mai creeze o cale de acces și au mai fost aduse la mal câteva zeci de oi.

În cele patru zile au fost salvate 119 oi, dar misiunea salvatorilor este foarte grea.

Până seara trecută, salvatorii au avut o singură cale de acces în nava naufragiată pe unde au scos oile.

După ce armatorul și-a dat acordul, scafandrii au decupat o bucată din puntea superioară și a fost obținută o nouă cale de acces. Astăzi se încearcă crearea a încă două căi de acces pentru a salva cât mai multe animale aflate încă în viață.

Animalele transportate la mal sunt evaluate de medici veterinari și apoi sunt duse într-un adăpost în localitatea Nuntași. de acolo vor fi mutate cu acordul ANSVSA.

„La ora actuala, avem 6 medici veterinari (3 voluntari și 3 din cadrul ANSVSA) la bordul epavei care tranchilizează ovinele pentru a putea fi scoase de salvatori, apoi sunt predate și transportate cu ambarcațiuni la mal”, arată reprezentanții ISU Dobrogea.

“Principala preocupare a serviciilor veterinare și toate eforturile noastre se îndreaptă acum către salvarea unui număr cât mai mare de animale, spre adăpostirea în condiții de bunăstare și tratarea celor salvate”, afirma președintele ANSVSA, Robert Chioveanu.

De asemenea, președintele Autorității a anunțat că va demara imediat o anchetă internă, pentru a verifica modul în care a fost gestionată această situație.

La bordul navei sunt în continuare peste 14.000 de oi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.