Din patru, au rămas două stadioane pentru euro 2020

Social

Doar două dintre cele patru stadioane promise vor putea fi folosite la Campionatul European de Fotbal de anul viitor, spune premierul Ludovic Orban. El a mai decis să îl păstreze pe fostul selecționer Gigă Popescu în funcția de consilier onorific, însărcinat să supravegheze implementarea proiectelor legate de campionatul de fotbal.

România își propusese să aibă 4 stadioane modernizate unde să se antreneze echipele care vor participa la Campionatul European din vara anului viitor. Doar la 3 dintre ele se lucrează, pentru că la stadionul Dinamo nu e reglementată încă situația juridică.

Întârzierile afectează stadionul Rapid, dar constructorul și Compania Națională de Investiții spun că se încearcă recuperarea timpului pierdut. În plus, suporterii consideră că arena va avea după modernizare prea puține locuri și au cerut premierului modificarea proiectului, cu riscul altor întârzieri.

Doar stadioanele Steaua și Arcul de Triumf sunt în grafic, anunță Structura de Organizare a EURO 2020.

La stadionul Steaua, cu o capacitate de peste 31 de mii de spectatori, lucrările de suprastructură sunt gata în proporție de 85%.

Dacă arenele nu vor fi gata, UEFA are în plan, pentru antrenamente, stadioanele de la Mogoșoaia (FRF), Berceni (FCSB) și Voluntari, care sunt funcţionale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.