UDMR cere dezbaterea de urgenţă a proiectului legii vânătorii, care reglementează cotele de intervenţie în cazul urşilor

Politic

UDMR solicită dezbaterea de urgenţă în Parlament a proiectului legii vânătorii, care reglementează cotele de intervenţie în cazul urşilor.

Conform unui comunicat transmis miercuri, parlamentarii Uniunii au cerut marţi aplicarea deciziei luate în 15 octombrie de liderii grupurilor parlamentare privind discutarea cât mai curând a modificării acestei legi în comisiile de specialitate.

„În Parlament este depus un proiect de lege elaborat de UDMR în baza căruia se poate şi chiar trebuie introduse restricţii mai severe pentru situaţiile în care practica nu este funcţională. Totodată, trebuie introduse şi sistemele de compensare, aşa cum a susţinut UDMR în cadrul dezbaterii în Senat. Este responsabilitatea ministerului să reglementeze cotele de prevenţie până în luna februarie a fiecărui an”, a precizat liderul deputaţilor UDMR, Korodi Attila, potrivit sursei citate.

Acesta a reiterat că „accidentul teribil” de luna trecută din judeţul Mureş putea fi evitat dacă autorităţile, în baza legii adoptate anul trecut, ar fi reevaluat periodic cotele de intervenţie, menţionând că „neglijenţa autorităţilor a fost plătită cu multe vieţi”.

Senatorul UDMR Tanczos Barna a arătat că legislaţia actuală impune Ministerului Mediului să stabilească anual o cotă de intervenţie şi să o pună în aplicare în baza unui plan de acţiune, menţionând, însă, că proiectul de modificare a legii pentru care Uniunea solicită dezbaterea de urgenţă la Parlament „ar crea o nouă situaţie”, mai precizează sursa citată. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.