Ministrul Ion Marcel Vela: raportul despre protestul din 10 august a fost desecretizat

Politic

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a anunțat, astăzi, 14.11.2019, că raportul privind protestul din 10 august 2018 a fost declasificat și înaintat la DIICOT, unde se află în lucru dosarul penal privind evenimentele de anul trecut din Piața Victoriei.

DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport declasificat, care iată, acum poate fi folosit oficial în finalizarea anchetei penale și adus la cunoștința opiniei publice. Tot ceea ce a ținut de Guvern s-a făcut și Raportul a fost desecretizat, așa cum s-a promis încă de săptămâna trecută.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul MAI, ministrul Ion Marcel Vela a precizat că desecretizarea a fost decisă în urma unei analize efectuate la nivelul comisiei care s-a constituit prin ordinul său la nivelul MAI. De asemenea, a fost obținut acordul tuturor instituțiilor care erau menționate în raport cu privire la desecretizare, ultimul aviz fiind primit chiar în această dimineață.

Ministrul afacerilor interne a menționat că prin desecretizarea raportului privind evenimentele din 10 august, a fost îndeplinit angajamentul asumat în fața comisiilor parlamentare și stipulat în programul Guvernului Orban.

În același timp, ministrul Ion Marcel Vela subliniază faptul că desecretizarea este un act de normalitate, care va permite finalizarea anchetei penale, pentru ca vinovații să fie aduși în fața justiției și, astfel, să se facă dreptate, iar opinia publică să poată cunoaște toate detaliile evenimentelor din 10 august.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.